Scrol naar beneden voor meer informatie.

Kanroorinrichting Acumen, Leuven

Acumen gaf Froyen & Zeitler vrij spel voor het ontwerp van hun nieuwe kantoor. De afgeronde vorm van hun logo en de kleur van hun huisstijl inspireerde ons bij de creatie van dit boeiende kantoorontwerp en –project. Hout, verticale lijnen, glas en petrolblauw waren onze basisingrediënten voor dit unieke kantoor.

De nieuwbouw heeft een aparte, langwerpige vorm met een gebogen gevel. Deze fijne ontwerpuitdaging resulteerde in een zeer boeiend en uniek project. Aan de hand van moodboards, zonering en een ontledend organigram kwamen we tot het uiteindelijke 3D-ontwerp. Het geheel kreeg een high-end uitstraling met een warme toets.

Op 6 maanden transformeerden we de casco-verdieping. Elke vierkante cm werd aangepakt: nutsvoorzieningen, vloeren, wanden en uiteindelijk de inrichting. Alles is er: Van inkombalie tot sfeervolle koffiehoekjes, flexplekken, afgesloten bureaus en meetingruimten. De belcellen en de gezellige bar/eetruimte zorgen voor fijne plekken waar de werknemers lawaai kunnen maken zonder hun geconcentreerde collega’s te storen.

Het gebouw is smal, maar die indruk krijg je niet. Het gebogen glas trekt je blik verder en geeft je het gevoel van ruimte. Kijk je naar buiten, dan glijdt je blik over de omliggende gebouwen en heb je zicht op de natuur. Die groene link haalden we ook naar binnen door te werken met veel planten.

Het team van Acumen is laaiend enthousiast!

Ambachtenlaan 14, 3001 Leuven

Back

Zin om samen te werken?

Vertel het ons +32 16 64 98 18