Scrol naar beneden voor meer informatie.

Totaalinrichting Acumen, Leuven

Acumen gaf Froyen & Zeitler vrij spel voor het ontwerp van hun nieuwe kantoor. De afgeronde vorm van hun logo en de kleur van hun huisstijl inspireerde ons bij de creatie van dit boeiende kantoorontwerp en -project. Hout, verticale lijnen, glas en petrolblauw.

De nieuwbouw heeft een aparte, taps-toelopende vorm. Dat maakte het ontwerpen en indelen uiterst boeiend. Aan de hand van moodboards, zonering en een ontledend organigram kwamen we tot het uiteindelijke 3D-ontwerp. Het geheel kreeg een high-end uitstraling met een warme toets.

Op 6 maanden tijd transformeerden we de casco-verdieping. Elke vierkante cm werd aangepakt: nutsvoorzieningen, vloeren, wanden en uiteindelijk de inrichting. Alles is er: van inkom tot balie, lockers, sanitair, koffie- en eetruimte. Van fix- tot flexplek. Er is zelfs een extra ruimte om te verhuren.

Het gebouw is smal, maar die indruk krijg je niet. Het gebogen glas trekt je blik verder en geeft je het gevoel van ruimte. Kijk je naar buiten, dan glijdt je blik over de omliggende gebouwen en heb je zicht op de natuur. Die groene link haalden we ook naar binnen door te werken met veel planten.

Het team van Acumen is laaiend enthousiast! De inhuldiging van het kantoor – een drink mét EK-match van de Rode Duivels – was een groot succes! Inmiddels zijn we in hetzelfde gebouw aan de slag voor DDS. Zij worden de toekomstige onderburen van Acumen en waren dusdanig onder de indruk van onze ontwerp- en bouwskills. Ook van hun kantoor maken we een pareltje. Wordt vervolgd!

Ambachtenlaan 14, 3001 Leuven

Zin om samen te werken?

Vertel het ons +32 16 64 98 18