Scrol naar beneden voor meer informatie.

Horeca Bistro Keyhof, Huldenberg, Woonzorgcentrum

In het Vlaams Brabantse Huldenberg ligt het nieuwe WZC Keyhof. Froyen & Zeitler stond in voor het interieurontwerpdesign & build – van de bistro van het woonzorgcentrum: onze focus lag op de mensen, op het huiselijke , op het samenleven, zonder het zorgaspect uit het oog te verliezen. Horeca, maar dan net een beetje anders.

We vonden het cruciaal om ver weg te blijven van de woonzorgcentrum-kantine die iedereen kent. We wilden meer en beter! Bewoners en personeel eten hier hun maaltijden en drinken er een glas. Maar het is ook de ruimte om te ontspannen, een feestje te organiseren of te vergaderen. Bovendien kunnen ook niet-bewoners hier terecht voor een drankje of een hapje. Iedereen voelt zich er welkom.

We kozen voor eikenhout en gebruikten donkere, warme kleuren om de intimiteit te versterken. Voor de bar combineerden we blank marmer, bosgroene tegels en zie je zwarte en houten accenten. Het akoestische plafond kreeg ook die zwarte tint en daardoor krijg je een nog intiemer gevoel. De open haard maakt de leeshoek knus en gezellig. Hij werd ingewerkt in een kastenwand op maat. Door de toevoeging van planten (Plant-Axis) en kamerhoge gordijnen is het woonkamer-gevoel nooit ver weg.

De indeling van de ruimte kan je aanpassen door de schuifwand in het midden te openen of te sluiten. Ook de tafels zijn modulair doordat ze compact zijn. 2 grotere tafels, een oranjerode banquette en stijlvolle stoelen van Vitra maken de puzzel compleet. De aangrenzende familiekamer staken we in een petroleumkleurig jasje. De stijlvolle verlichting is van Novalux en SLV. Voor de linoleum vloer- en wandbekleding vertrouwden we op de expertise van Grutman Home Decor.

Op verschillende muren zie je zwart-wit foto’s: portretten van bewoners, de architectuur van de aangrenzende kloosterkapel. Je oog vindt altijd iets om naar te kijken. We zijn heel bewust weggebleven van het klinische. Onze senioren verdienen een mooie kantine waar ze kunnen genieten!
De samenwerking met Woonzorgnet Dijleland was supertof en ze zijn heel tevreden met het resultaat!

Stroobantsstraat 75, 3040 Huldenberg

Back

Zin om samen te werken?

Vertel het ons +32 16 64 98 18