Kantoorinrichting

Medpace Leuven

Scrol naar beneden voor meer informatie.

Kantoorinrichting Medpace, Leuven, totaalinrichting

Amerikaanse wereldspeler Medpace heeft kantoren in Cincinnati en Singapore, maar hun nieuwste kantoor in Leuven werd ontworpen en verbouwd door Froyen & Zeitler! Hopla!

Dit was op elk vlak een groots project. Een kanjer van een kantoorgebouw, 3 volledige verdiepingen en een oppervlakte van maar liefst 1100m². We stripten buiten- en binnenkant en ontwierpen een volledig nieuwe centrale traphal – een dragende constructie in glas en aluminium – die de voorgevel van dit kantoor een hele stoere uitstraling geeft. Ook het verlichtte Medpace 3D-logo is een echte eyecatcher.

Loop je het kantoorgebouw binnen, dan wacht je een warm welkom aan de marmercomposieten receptie. Hierrond groepeerden we de vergaderruimtes zodat bezoekers nooit het hele kantoor moeten doorkruisen. Belcellen en meetingruimtes kregen de naam van een Amerikaanse superheld – Wolverine, Magneto, Mystique, … – en het glas van de wanden werd voorzien van een fade-folie voor de nodige afscherming.

We kozen voor eenheid in kleur en materiaal over alle verdiepingen heen. Je ziet de zwarte verlichting, zwarte aluminium wandprofielen, het zwarte meubilair en de zwarte details. Daarnaast veel witte maatkasten met accenten van warme kerselaar. De blauwe tinten van Medpace geven het geheel dan weer een frisse en vrolijke toets.

De meeste van de 110 werkplekken zijn open office, waarbij de archiefkasten zorgen voor zonering. In de aparte kantoren en belcellen zorgt wederom de fade-folie op het glas voor privacy.

Op elke verdieping van dit kantoorgebouw is er een kitchenette met coffee corner. In het souterrain plaatsten we de grote lunchruimte met open keuken. Hier staan verschillende zwarte tafels met bijpassende stoelen in 2 tinten blauw. Ook de maatbank langs de kersenhouten muur kreeg een azuurblauwe kleur.

Van het oude gebouw zie je niets meer. Alles in dit kantoor werd vernieuwd: isolatie, technieken en materialen, dit is een modern kantoor dat klaar is voor een mooie toekomst!

Back

Zin om samen te werken?

Vertel het ons +32 16 64 98 18