Google Digital Atelier Belgium

Kantoorinrichting

Scrol naar beneden voor meer informatie.

Kantoorinrichting Google Digital Atelier Belgium, Brussel

Voor deze Design and Build koos Froyen & Zeitler voor een gewaagde aanpak! Bij Google Digital Atelier Belgium, aan het Brusselse Centraal Station, komen mensen samen om er te werken, workshops te volgen of een evenement bij te wonen. Via The Oval Office kregen we de vraag om de oorspronkelijke ruimte – een prachtig ontwerp van Total Concept- van extra plaats te voorzien. Maar, hoe doe je dat, zonder te raken aan de bestaande oppervlakte?

Flexibiliteit werd hét sleutelwoord. In ons ontwerp introduceerden we ‘slimme’ tafels. Ze brengen mensen samen om te werken en bij een evenement kunnen ze ‘verdwijnen’. Met een automatisch takelsysteem – uitgewerkt door Elektriciteitswerken Coenen bvba – gaan ze de hoogte in. Zo ontstaat er een overvloed aan ruimte. Ook de nieuwe klaptafels en de mobiele akoestische wand passen helemaal bij die vraag naar transformatie van work naar play.

De connectie tussen mensen was onze inspiratie voor het ontwerp. De ronde tafels nodigen uit tot contact. Het terugkerende gebruik van hout zorgt voor een huiselijke sfeer in de industriële ruimte. Het nieuwe kleurenpalet is neutraal en contrasteert met de primaire Google-kleuren. De verrijdbare planten van Plant-Axis vormen een natuurlijke barrière tussen de verschillende zones en passen perfect bij de bosgroene barstoelen. Google Digital Atelier is helemaal klaar voor een bruisende toekomst!
_

Froyen & Zeitler ontwierp ook de background-display voor het launch-event van WAF – WeAreFounders.org. Dit evenement ging door op 26 april 2021 bij Google Digital Atelier en noteerde de start van onze fijne samenwerking.

Kantersteen 10, 1000 Brussel

Zin om samen te werken?

Vertel het ons +32 16 64 98 18